DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

 

Pošírovaná vejce – luxusní rychlá snídaně

 

Vajíčka mám ráda na spoustu způsobů – hlavní pro mě je, aby zůstal žloutek tekutý. Pořád si je ale připravovat jako volské oko nebo vejce na měkko mě už nebaví, takže jsem nedávno zkusila dvě nové úpravy – vejce do skla a pošírování vajec, které bych vám ráda představila.

Postup:

1. Dejte vařit vodu do většího a širšího kastrolu

 

2. Do vody kápněte trochu octa (stačí jedna lžíce) – pokud jsou vejce čerstvá, ocet se přidávat nemusí vůbec

 

3. Přiveďte vodu k varu – akce začíná ve chvíli, když jsou ve vodě drobné bublinky (jako u šampaňského) – voda nesmí vřít divokým varem

 

4. Vyklepněte si jedno vejce do hrnku

 

5. Lžící míchejte vodu tak, abyste uprostřed vytvořili vír

 

6. Do středu víru vlijte vejce z hrnečku a od této chvíle vařte asi 3 minuty

 

Bílek se bude postupně zatahovat kolem žloutku, který by nakonec měl zůstat skrytý v bílku

 

A tady je výsledek: opečený chleba s máslem, pošírovaným vejcem, pepřem a bazalkou